Er din forlængede weekend blevet forkortet af en flyaflysning?

01. september 2018 Rejser og udflugter 0
Er din forlængede weekend blevet forkortet af en flyaflysning?

Har man bestilt en spontan og romantisk forlænget weekendtur til en af Europas mange hovedstæder, kan det være en anelse kedeligt, hvis ens flyafgang bliver forsinket eller aflyst. Denne ærgerlige situation stjæler tid fra en i forvejen smal tidsramme og efterlader én uvidende om, hvornår man kan komme afsted med næste afgang.

Måske daler de varme romantiske følelser en anelse i takt med, at timerne går? Mange par bider utålmodigheden i sig og accepterer, at rejsen måske bliver forkortet med en halv dag eller mere. Der er trods alt ikke noget at gøre ved, at fly bliver aflyst ind imellem, det nytter ikke noget, at lade sig påvirke af det. Tabt tid er svær at vinde tilbage, men der er ingen grund til at miste modet! Som en lille udligning kan man modtage en ganske væsentlig erstatning, hvis aflysningen opfylder nogle bestemte krav.

Erstatning eller ej?

Når din flyafgang er blevet aflyst, kan du som udgangspunkt søge om kompensation, hvis aflysningen overholder nogle bestemte retningslinjer. For det første er det vigtigt, at aflysningen forårsager en forsinkelse på et minimum antal timer. Alt afhængig af, hvor kort eller lang forsinkelsen er, kan man modtage en økonomisk erstatning, hvis størrelse også afhænger af forsinkelsen længde. Desuden er der forskel på, hvilke omstændigheder der gør, at man kan søge erstatning.

Hvis aflysningen skyldes for eksempel tekniske problemer på flyet eller sygdom blandt besætningen, er man berettiget til en erstatning. Hvis aflysningen derimod skyldes farligt vejr, strejke eller lignende forhold, der skyldes udefrakommende faktorer, kan man som udgangspunkt ikke modtage en erstatning. Når flyselskabet ikke har en indflydelse på aflysningen, så er det heller ikke forpligtiget til at udøve kompensation overfor dets passagerer.

Når du er i tvivl

Mange passagerer, som oplever aflysninger og forsinkelser på flyafgange, er ikke klar over, at de har muligheden for at søge erstatning. Måske er de opmærksomme på det, men overvejer, om det er tiden og besværet værd at søge om kompensation.

På Internettet kan man få kyndig hjælp og vejledning, når man er i tvivl om, hvilke love og regler der gælder i forbindelse med en flyforsinkelse. Man kan også henvende sig til firmaer, der har gjort det til deres levebrød at hjælpe i sådanne situationer. Denne mulighed er ofte ideel, da det kan være en stor mundfuld at skulle gå op imod et flyselskab. Dette skyldes, at flyselskaberne ved, at man som privatperson ikke nødvendigvis har midlerne til at gå imod dem. Tit kan de finde på at påstå, at aflysningen skyldes omstændigheder, som de ikke har haft nogen indflydelse på, hvorfor man ikke har krav på erstatning. Som privatperson, der ikke har et indblik i de gældende regler på området, er det svært at argumentere imod. Her vil det være en fordel at kontakte en virksomhed med speciale i emnet, som har ressourcerne til at hjælpe.

Flyv med en god mavefornemmelse

Er den forlængede weekend blevet til en knap så forlænget weekend, er det lettere at genoptage den gode feriestemning og flyve afsted med ro i sindet, hvis man er klar over, at muligheden for at søge erstatning er til stede. Det er nemlig ikke nødvendigt at søge kompensation i det øjeblik, aflysningen finder sted. Hvis forsinkelsen opfylder de forskellige krav, er man rent faktisk berettiget til en erstatning i op til tre år efter, at forsinkelsen fandt sted. Med denne viden pakket i bagagen kan man i god ro og mag kan nyde storbyferien med sin udkårne vel vidende, at man kan gemme de praktiske foranstaltninger, til man er kommet hjem igen.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *