Det skal I huske når I renoverer

22. marts 2018 Bolig 0
Det skal I huske når I renoverer

Har I købt jeres første hus sammen eller skal I renovere jeres nuværende hjem? Så er I bestemt ikke de eneste. Der er hundredvis af danskere, som ønsker at få renoveret sit hjem, så det står klar til de lange sommeraftenener med grill på terrassen og masser af iskold hvidvin. Dog kan renovering være en længere proces, og man kan med fordel allerede begynde nu. Vi giver dig en række tips til, hvilke overvejelser som I skal gøre jer i forbindelse med jeres renovering.

Inden I begynder

En renovering eller istandsættelse af et nyt hus er en stor investering. Derfor er det en god idé at lægge en gennemførlig plan, for hvad der egentlig skal ske. Er I blevet enige om, hvad der skal udskiftes og hvad der kan vente? Før i begynder at rive vægge ned og male alle rum, så sørg for, at I har styr på jeres ønsker og behov. Et godt forarbejde mindsker desuden chancen for, at I ender med et kæmpe underskud og en bolig, som I egentlig ikke er glade for.

Tænk på miljøet

Når man renoverer sit hjem, vælger de fleste at udskifte vinduer og døre. For det første giver nye vinduer og døre et helt nyt udtryk til hjemmet, så det ser mere gennemført ud. For det andet så betyder udskiftningen af døre og vinduer, at man kan spare en masse penge på varmeregningen. Det er nemlig sådan, at de fleste vinduer trækker, og varmen forsvinder derfor hurtigt. Der bliver derfor brugt unødvendigt mange ressourcer på at varme dit hjem op. Så når I renoverer, skal I sørge for at tænke på en god isolering. En god isolering er også gavnligt for miljøet. En anden ting som er gavnligt for miljøet, er at vælge energibesparende hvidevarer, og desuden kan man spare en masse penge. Det er altså vigtigt, at I tænker langsigtet, når I renoverer. Det kan godt være, at prisen på miljøvenlige produkter er højere, men man kan spare mange penge i det lange løb.

Når I er færdige

Når I er færdige med at renovere jeres nye hjem, så er der et par ting, som man skal huske at gøre. For at få det bedste ud af jeres renovering, så bør I fokusere på en god vedligeholdelse. Husk at smøre vinduer, affroste frysere og så videre. Ved at vedligeholde jeres ting, vil deres livstid være længere og I skal derfor ikke allerede renovere jeres hjem allerede om fem år.

Renoveringen eller istandsættelsen af jeres bolig har garanteret resultereret i en højere husværdi, og derfor skal i huske at opdatere jeres ægtepagt. På den måde er der klarhed over jeres økonomi, og I kan tilrettelægge jeres økonomiske ordning, som passer til jeres behov.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *