Derfor skal du altid hyre en boligadvokat

20. juni 2017 BOLIG & DESIGN 0
Derfor skal du altid hyre en boligadvokat

Der følger en række af opgaver og beslutninger med, når man skal købe ny bolig. Dette har medført, at flere og flere mennesker finder boligkøb stressende frem for glædesfyldt. Det kan der være mange årsager til. Der er dog én fejl, som utrolig mange boligkøbere begår. Det er nemlig de færreste, der kontakter en boligadvokat i forbindelse med boligkøbet. I dette blogindlæg får du et godt indblik i, hvorfor det er nødvendigt at hyre en boligadvokat, når du køber ny bolig.

 

Ejendomsmægleren repræsenterer ikke dig

En af de hyppigste begrundelser for, hvorfor mange ikke vælger at hyre en boligadvokat er, at de jo allerede er i kontakt med en ejendomsmægler. Mange boligkøbere er af den opfattelse, at ejendomsmægleren fortæller alle fejl og mangler, når de viser boliger frem. Dette er dog langt fra korrekt. Selvom ejendomsmægleren ofte kommenterer på nogle fejl og mangler ved en potentiel bolig, vil det ofte være fejl, der er utrolig åbenlyse. Der kan derfor sagtens være andre fejl ved boligen, som ejendomsmægleren ikke vælger at pointere. Dette er der som udgangspunkt ikke noget galt i. Det er nemlig ikke ejendomsmæglerens opgave at gennemgå dokumenter, rapporter og regnskaber for din kommende bolig – det er derimod din opgave. Det er dog de færreste boligkøbere, der er i stand til at gennemskue sådanne papirer, og det er i den forbindelse, boligadvokaten kommer ind i billedet. Hvor ejendomsmægleren repræsenterer sælgeren af boligen, vil boligadvokaten repræsentere dig som køber.

 

Find den rette boligadvokat

Har du fået øjnene op for, hvor vigtigt det er, at du får en boligadvokat til at gennemgå vigtige dokumenter, inden du underskriver kontrakten på din kommende bolig? Er du i tvivl om, hvor du finder en god boligadvokat?

Der findes et væld af dygtige boligadvokater rundt om i landet. Den vigtigste fingerregel er, at du finder en boligadvokat nær dig. Det er nemlig yderst fordelagtigt for samarbejdet, at boligadvokaten har et kendskab til lokalområdet, du køber bolig i. Bor du eksempelvis i Odense, bør du hyre en boligadvokat ved at søge på ”boligadvokat Odense” eller klikke på denne side.

Boligadvokaten giver dig mulighed for at slappe mere af i forbindelse med dit boligkøb. Når du har fået en boligadvokat til at gennemgå rapporter, dokumenter og regnskaber for din kommende drømmebolig, er du nemlig sikker på, at der ikke dukker uforudsete ting op, efter du har underskrevet kontrakten. Det kan desuden være en god idé, at du også får din boligadvokat til at gennemgå kontrakten, inden du skriver under.

Overordnet set handler det om at være på vagt og træffe beslutninger baseret på et fornuftigt grundlag – og det er netop dét, en boligadvokat i eksempelvis Odense kan hjælpe dig med.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *