Alt det man ikke vil tænke på, når man møder drømmekæresten

20. juli 2016 Sex og samliv 0
Alt det man ikke vil tænke på, når man møder drømmekæresten

Når du har fundet drømmekæresten og I har valgt at det skal være jer, er det næste naturlige skridt at I flytter sammen, gifter jer og får børn. Så er det alt i snakker om, og det er bestemt ikke de praktiske forhold og slet ikke juraen. Ikke desto mindre er juraen vigtig at have styr på, når vi beslutter at tage det store skridt og dele vores liv sammen.

Der er en række ting, der ændrer sig fundamentalt, når en bliver til to og to bliver til tre, mens der er andre ting, der slet ikke ændre sig medmindre man siger ja til hinanden i kirken eller på rådhuset. Her to af de vigtigste ting I skal overveje rent juridisk:

 

  • Hvem står på skødet/lejekontrakten?

 

Selvom det i alle praktiske forstande er jeres fælles hjem, hvor I begge føler jer hjemme, er det vigtigt at være opmærksom på, hvem der egentligt er ejer eller lejer af boligen. Det er fordi, at det er denne, der vil have retten til den, hvis I går fra hinanden. Hvis I lejer boligen, er det ret nemt at få begge på lejekontrakten, mens det kan være lidt mere kompliceret at komme på skødet.

 

  • Hvem arver efter mig/os?

 

Hvis I er gift, vil I automatisk arve efter hinanden. Er I derimod ikke gift, vil I ikke arve efter hinanden, uanset hvor lang tid I har boet sammen og har børn sammen eller ej. Hvis en af jer går bort, vil arven blive fordelt efter arveloven, hvis I ikke har oprettet testamente. Det betyder, at arven efter jer vil gå til jeres børn, eller hvis er barnløse, jeres forældre og/eller søskende. Det er derfor meget vigtigt, at I sikre hinanden og jeres eventuelle børn, ved oprette et testamente.

Det er heldigvis hjælp at hente til juraen. Du kan enten vælge at kontakte en traditionel advokat, men dette kan være forholdsvis dyrt. Alternativt, hvis du er mere prisbevidst er der forskellige billigere muligheder på nettet, hvor den mest populære er Legal Desk. På disse hjemmeside kan du dels læse en masse omkring, hvad du skal vide omkring juraen, ligesom du selv kan lave de fleste af de juridiske dokumenter, som du har brug for.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *