3 tegn på, I er klar til at få børn

3 tegn på, I er klar til at få børn

For mange kærestepar er selve forholdet ikke blot en dejlig måde at nyde tosomheden på, men også selve vejen mod en dag at blive en familie. Måske ikke lige her og nu, men i hvert fald et stykke ude i fremtiden.

Men hvordan ved I, om I er klar til at få børn sammen? Og hvordan kan I forberede jer på den omvæltning et lille barn skaber med sin ankomst i jeres fælles liv?

I denne artikel finder I 3 tegn på, at I er klar til at få børn.

Jeres forhold er stabilt

Ro og stabilitet er vigtigt for et spædbarn. Små børn spejler deres forældres humør og en ulykkelig mor eller irriteret far kan ikke undgå at påvirke den lille ny. Samtidig vil uro på parforholdsfronten også ofte medføre mindre overskud hos forældrene. Dette manglende overskud vil igen påvirke barnet, som har brug for en stor del af jeres opmærksomhed de første mange måneder.

Hvis jeres parforhold derimod er stabilt og I generelt føler jer lykkelige sammen, bør der imidlertid være god grobund for at kunne skabe solide og trygge rammer for et lille barn.

Har I en smule uro omkring jer, kan det i stedet være I sammen skal arbejde med, hvad der skaber de trælse situationer og perioder og rydde op i disse. Det gør det ikke alene nemmere at være nybagte forældre, men giver også barnet de bedste betingelser for en god opvækst med begge sine forældre omkring sig.

I er i stand til at nyde hverdagen

Helt små børn har en del grundlæggende, basale behov. Et af de væsentligste, efter mad og omsorg naturligvis, er struktur. Det betyder også, at det i barnets første levemåneder kan være vanskeligt at tilgodese et eventuelt behov hos de voksne for en masse oplevelser uden for hjemmet. I hvert fald samtidig med at barnet får opfyldt sit behov for ro i selskab med sine vigtige og primære omsorgspersoner.

Hvis I er gode til at nyde tosomheden derhjemme og ikke har brug for at tage på weekendophold, ud på restaurant eller i biografen ugentligt, kan det være et godt tegn på, at der er plads til de behov for hjemlig hygge et spædbarn som udgangspunkt har.

Er I meget ude at rejse eller nyder I stadig nogle gode byture, kan I med fordel sætte jer ned og kigge på, om I ville kunne undvære begge dele i den periode, barnet er helt lille. Naturligvis kommer tiden igen, hvor I får en del af jeres tidligere frihed tilbage.

Men indtil da: Kan I undvære den lige nu eller har I brug for lidt længere tid som uafhængige og spontane, inden I for en periode ligger jeres hverdag i mere faste rammer?

Jeres økonomi har luft til et barn

Et langt stykke hen ad vejen er det naturligvis op til jer selv, hvor dyrt det kommer til at være, hvis I får et barn. I kan eksempelvis købe både barnevogn, babytøj og andet babyudstyr brugt og dermed spare en masse penge.

I kan finde inspiration til nødvendigt babyudstyr på 100hjerter.dk og på den måde danne jer et overblik over, hvad tingene kan komme til at koste. Vælger I at lægge et budget for et liv med en baby, skal I huske udgifterne til forsikring af barnet, bleer og senere pasning i dagpleje eller vuggestue.

Det første år skal I regne med at bruge omkring 6 bleer om dagen. Det giver en pris på mellem 200-300 kroner om måneden på bleer alene. En vuggestueplads koster, afhængig af hvilken kommune I bor i, omkring 3500 kroner pr. måned


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *