Sådan fuldender du borddækningen

15. juli 2021 BOLIG & DESIGN 0
Sådan fuldender du borddækningen

Til årets små og store begivenheder giver det altid noget ekstra til den festlige stemning, når der er kælet for dekorationen og pynten. Da man som oftest sidder længe til bords over den lækre mad og gode vin, kan det godt betale sig at have et særligt fokus på bordpynten. Læs i denne artikel om gode tips til hvordan du med servietter, lys og skønne detaljer kan fuldende en smuk opdækning du vil glæde dig selv og dine gæster med.

Tænk farve og tema ind i bordpynten

Vi har nok alle prøvet at sidde til en fødselsdag og spise frikadeller og hvidløgsflute af en kedelig hvid paptallerken på en hvid dug med udsyn til hvide stearinlys – måske tilføjet et flot rødt dannebrogsflag ved fødselarens bordende.

At vælge én farve at holde sig til ved planlægning og indkøb til en kommende begivenhed kan både være trygt og nemt, men ikke desto mindre kedeligt for gæsternes øjne. Prøv i stedet at udvælge to eller tre farver der passer til festens tema og basér bordpynten på dem. Skal du holde en frisk 30-års med champagne ad libitum på en udendørs sommerterrasse, kan det for eksempel passe bedre med prangende orange- og lyserøde farver i stedet for en sart babyblå og pastel gule nuancer. Når du har bestemt dig for dine yndlingsfarver til dagens anledning, kan du nu have dem i tankerne når du går på indkøb efter bordkort, stearinlys og dekorationer.

Sæt prikken over i’et med servietter

Udover at være et funktionelt must til alle arrangementer der indeholder mad, kan servietten også være en fin tilføjelse til selve pynten. Ved en simpel opdækning kan en farverig eller mønstret serviet fuldende et tema, eller et sjovt og hyggeligt motiv kan få smilet frem hos fødselaren. En kedelig hvid serviet kan endda transformeres til en stilfuld, smuk dekoration ved at blive foldet til den klassiske vifte, eller måske en smuk svane? Uanset er det altid en god idé at have en skuffe fyldt i hjemmet, så man altid er klar med et smukt bord til den spontane brunch. Klik her for at finde servietter i alverdens typer, størrelser og farver. 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *