Kvinde, få styr på dine forsikringer

09. maj 2021 Tips 0
Kvinde, få styr på dine forsikringer

Alt de der med forsikringer kan være forvirrende. Der findes så mange forskellige selskaber, der alle tilbyder så mange forskellige slags forsikringer, som alle har helt specifikke krav og helt specifikke tilkøb. Det vigtigste er, at du har styr på de mest typiske forsikringer, så du ikke står uden hjælp i en træls situation.

Hvorfor skal man forsikres?

Man skal forsikres, fordi man ikke kan forudse fremtiden. Verden er fuld af overraskelser, og man ved aldrig, hvad der kommer til at ske. Man skal forsikres i det tilfælde, at man får en ubehagelig overraskelse. Det kan være et biluheld, et indbrud eller en vandskade i hjemmet, som kan komme ind og påvirke ens liv. Forsikringen sørger for, at du får økonomisk hjælp, så du ikke står alene uden noget. Selvfølgelig er det ikke sikkert, at den slags kommer til at ske, men hvis det gør, vil du være meget taknemlig for din forsikring.

Indboforsikring

En af de mest almindelige forsikringer er indboforsikringen. En indboforsikring handler om de ejendele, du har i dit hjem. Hvis du mister dine ejendele, eller hvis de bliver beskadiget, vil forsikringen altså give dig erstatning, så du kan købe nye ejendele igen. Det kan for eksempel være ved indbrud, vandskade, brand og hærværk, at indboforsikringen kan hjælpe dig. Dog skal det være en uforudset situation. Det vil sige, hvis ejendele bliver stjålet fra dit hjem, og du ikke havde låst døren, ville du ikke få erstatning, fordi situationen være blevet undgået. Det er sådanne ting, du skal holde godt øje med, når vælger en forsikring.

Husforsikring

Har man hus, vælger de fleste også at tegne en husforsikring. En husforsikring dækker over huset og dets faste inventar. Altså, en indboforsikring dækker for det, der er inde i hjemmet, og husforsikringen dækker for selve huset. Ligesom med indboforsikringen betyder det, at forsikringen giver dig erstatning, hvis huset bliver beskadiget i situationer som brand, vandskader og indbrud, samt andre skader forvoldt af vejret. Igen gælder reglen med den uforudsete situation. Hvis der kom vandskade i dit hjem, fordi du ikke har vedligeholdt husets vandrør, er det ikke sikkert, at du kan få hjælp. Derfor ligger der altså også et vist ansvar på dine skuldre.

Bilforsikring

En bilforsikring er lidt anderledes end de fleste andre forsikringer. Den består nemlig af to dele, hvoraf den ene er lovpligtig. Den lovpligtige forsikring hedder en ansvarsforsikring, og alle bilejere skal have sådan en. Hvis du ender i et biluheld, som du har forårsaget, giver denne forsikring erstatning til de andre, som er blevet påvirket af ulykken. Den anden del af bilforsikringen hedder en kaskoforsikring. Den er frivillig, men mange vælger den alligevel, fordi den giver erstatning til dig, hvis du eller din egen bil bliver skadet i et biluheld.

Pas på dig selv og andre

Kort sagt er forsikringer til for at passe på dig og på de mennesker, der er omkring dig. De situationer, som leder til at man får erstatning, er ofte allerede tærende på energien og det mentale helbred, så det er meget hjælpsomt, at man heller ikke skal stå i økonomiske problemer efterfølgende. Pas på dig selv og andre med forsikringer.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *