Hvornår er man klar til at få børn?
Du ved du skal være sammen med din kæreste resten af livet, og I har garanteret allerede overvejet det med børn – det er jo ligesom formålet med at være kærester. Eller hvad? Det vigtigste at overveje når man tænker på at få børn, er nemlig, på hvilke forudsætninger børnene skal komme til verden og om du og din kæreste er enige om disse.
Som nat og dag.
Folk er forskellige. Du kender garanteret din kæreste bedre end alle andre, men alligevel kan man blive overrasket over dennes synspunkter, når livets store emner vendes. Derfor er det vigtigste når I overvejer at få børn, at forventningsafstemme med hinanden. På denne måde kan I imødekomme jeres forskellige synspunkter og have god tid til at diskutere disse, inden den lille melder sin ankomst.
Hvad skal man tænke over?
Det er svært ikke at blive skruk, når man tilfældigt kigger ned i en barnevogn eller går forbi et vindue med yndigt børnetøj. Alle børn er en velsignelse! Der er mange ting at tænker over, men mange kan I dække inden I tager beslutningen. Det kan ikke generaliseres og siges præcist, hvornår man er klar til at få børn. Dette gøres op af mange faktorer, hvor nogle af overvejelserne kunne indeholde:
- Hvem skal på barsel?
Et af vores samfunds største problemstillinger i dag er, at gøre det mindre tabu for mænd at tage barselsorlov. I og med at ligestilling er blevet et større emne, bliver det dog, bliver det mere og mere almindeligt for mænd at tage barselsorlov. Der er selvfølgelig nogle fysiologiske forudsætninger for, at kvinder oftest går på barsel – fordi de kan amme. Mænd har dog ligeså meget ret som kvinder til at tage barselsorlov – og har ofte ligeså meget lyst! Derfor er det vigtigt at diskutere med din kæreste om, hvem af jer der skal på barselsorlov eller om denne skal deles ligeligt mellem jer.
- Vaccinationer – et valg eller obligatorisk?
For et års tid siden kom dette punkt for alvor frem i medierne. Hvor nogle måske tænker, at man skal vaccinere sit barn, er dette faktisk et valg man har. Vaccinationer består af antistoffer mod en given sygdom, som barnets krop dermed lærer at kende og derfor kan ’huske’ og komme sig over. Dog giver visse vacciner også bivirkninger, som oftest medfører en mild grad af sygdommen der vaccineres imod. Det er derfor jeres valg I som forældre skal tage på jeres barns vegne og i den grad noget I skal diskutere sammen.
- Jeres forhold til religion?
Et er om I har forskellige religioner – der ligger den første diskussion. Hvis mor er muslim og far kristen opstår der nogle naturlige diskussioner omkring, hvilken religion jeres barn skal tilknyttes og opdrages i, indtil jeres barn er gammel nok til selv at tage stilling. Men noget helt andet er, om hvordan og hvor meget I hver især ønsker at praktisere religion med jeres kommende barn.