Den rigtige topmadras til kæresteparret

02. september 2014 Gaver 0
Den rigtige topmadras til kæresteparret

madras til par

Der er intet bedre end at ligge i dobbeltsengen med sin kæreste. Det er dejligt at have en at dele sengen med, men når du skal have ny boxmadras, topmadras og dyner, så bliver det alligevel lidt mere kompliceret end når man er bare er en. I denne artikel vil jeg gennemgå nogle af de udfordringer der kan være ved valg af topmadras, for at i kan finde den helt rigtige for jer.

Derfor er topmadrassen vigtig

Der er flere gode grunde til at investere i en topmadras. For det første får det sengen til at holde meget længere. Du får et ekstra lag mellem jer og jeres dyre seng. Man siger normalt at det øverste lag skal skiftes efter 5-7 år, men en god seng kan sagtens holde 10-15 år, så det er meget billigere med en topmadras.
Anden grund, og grunden til at investere i en god topmadras (helst memory skum eller latex), er at den giver ekstra støtte og komfort. Er jeres seng f.eks. en lille smule for hård, så kan topmadrassen være med til at kompensere for dette.

Tredje grund er at i kommer til at sove mere roligt. Det kan være rigtig forstyrrende når ens kæreste ligger og vender og drejer sig konstant natten igennem. Det er et tegn på at han/hun ikke ligger godt nok, men derudover forstyrre det jo også din søvn. Derfor bliver det ekstra vigtigt at vælge en ordentlig topmadras hvis man er to. Topmadrasser af en vis kvalitet gør at man ligger mere roligt, og det er noget både du og din partner vil nyde godt af.

Det skal du have med i dine overvejelser når du vælger topmadras til dobbeltsengen

Der er højst sandsynligt en del forskelle mellem dig og din partner, og det er vigtigt at tage højde for disse forskelle, så man kan vælge den rigtige madras for begge. Vægt og højde er sandsynligvis forskellige. Den ene af jer har det måske rigtig varmt om natten, mens den anden let kommer til at fryse. Du har måske ikke selv allergi, men hvis din kæreste har det, så er det også noget der skal med i betragtningerne.
Her er tre bud på forskellige topmadrasser du kan vælge alt efter hvilken situation der passer bedst på jer.
Memory skummadrassen – hvis i begge prioritere at ligge rigtig blødt

Memory skum har den fordel i forhold til andre typer af skummadrasser og latex madrasser, at den former sig efter jeres krop i forhold til jeres kropsvarme. Det betyder at i begge kommer til at ligge helt rigtigt og få den komfort som giver en god søvn. Tidspunkter hvor man bør overveje andre topmadrasser er hvis en af jer ikke bryder sig om at ligge for blødt og hvis en af jer har det meget varmt om natten. Sidstnævnte kan være et problem, da skummadrasser har svært ved at komme af med varmen, og på en varm sommerdag kan de derfor blive ganske overophedet.
Et godt bud på en Memory skum topmadras er 3D Memory K60, som er en madras i bedste kvalitet. Den har samtidig 3D betræk som afhjælper lidt af problemet med overophedning.

Du kan læse mere om 3D Memory skum topmadras her.

Kølende topmadras af latex – ekstra kølende hvis en af jer sveder meget om natten

Har en af jer det rigtig varmt om natten, så kan det være rigtig klogt at vælge en madras med kølende effekt. Fra naturens side er latex dejligt ventilerende. Det betyder at varmen modsat skummadrasserne ikke bliver ophobet i madrassen. Til varme personer kan det i sommerperioden være et ekstra plus at have investeret i en topmadras med kølende gel skudt ind i latexkernen.
Hvis i har forskellig vægt, så er det en god ide at gå efter topmadras med en høj densitet. Det sikre at i begge får den helt rigtig modstand fra madrassen, og dermed også en bedre støtte.
Et godt bud på en kølende latex topmadras er Ocean Blue Latex, som netop har en god densitet og som har fået skudt kølende gel ind i latexkernen.

Du kan læse mere om Ocean Blue Latex topmadras her.

Allergivenligt og miljøvenligt valg af topmadras

Hvis en af jer har allergi over for støv og husstøvmider, så er der selvfølgelig en fordel i at gå efter en madras som er allergivenlig.
Et godt bud på en allergivenlig topmadras er Mayan Green. Udover at være allergivenlig og den mest miljøvenlige madras på markedet, så har den også en væsentlig højere densitet end andre topmadrasser. I vil derfor begge sove sødt og dejligt med denne topmadras. Eneste minus er at de er en lille smule dyre end mange andre topmadrasser. Har en af jer allergi, så er det dog investeringen værd.

Du kan læse mere om Mayan Green topmadras her.

En bedre nattesøvn for jer begge

Jeg håber dette har givet den information der skal til for at i vælger en god topmadras. 1/3 af vores liv tilbringes i sengen, og det er vigtigt at vi sover godt, så vi kan blive udhvilede og sikre at vi ikke får problemer med vores kroppe.

Vil du gerne have mere information om andre topmadrasser, så kan du tage et kig på Topmadras.net. God fornøjelse.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *