Er I beskyttet mod dødsfald?

25. april 2019 Tips 0
Er I beskyttet mod dødsfald?

Du har mødt drømmekæresten og det hele er bare super godt, du regner med at i skal være sammen resten af livet, så det er måske ikke nu at du har lyst til at tænke på den dag, hvor en af jer ikke længere lever. For hvad skal der ske den dag en af jer ikke er her mere, du har måske stået med at skulle overtage et dødsbo fra noget familie og du ved at det kan være kompliceret, hvis der ikke er et testamente og hvad skal der lige ske, med jeres fælles hjem og ejendele.

Tag en snak

De fleste af os vil ikke tænke på den dag hvor at kæresten/ manden dør og derfor kan det være svært at skulle sætte sig ned og snakke om hvad der skal ske, den dag en af jer ikke er her mere. Men det kan være en god ide at tage sig en snak om det, da der er mange ting der vil ske lige efter et dødsfald. Højst sandsynligt vil der gå mange år før det sker, da vi lever længere og længere, men derfor er det stadig en god ide at have styr på tingene, for når dagen kommer, kan det hurtigt blive meget uoverskueligt og der er mange ting at skulle tage stilling til, når man sørger. F.eks. skal der tages stilling til hvem der skal overtage jeres hjem, hvis det er ham der ejer det og du skal overtage det, eller skal det sælges? Dør i begge, hvem skal så overtage hvad og hvilke forsikringsselskaber, abonnementer har i, som der skal afmeldes.

Testamentet

Når i har haft jer en god snak, så er det en god ide at få udarbejdet et testamente på hvad i har aftalt. F.eks. hvordan skal begravelsen foregå, hvem skal arve hjemmet, har i nogle børn der skal arve noget og hvad. Er der ting som skal sælges og opsiges. Et dødsfald uden testamente kan hurtigt gå hen og slå splid i nogle familier. Et testamente giver også ro på i forhold til hvad der skal tages stilling til når man er midt i sørgeperioden. Der findes 3 måder at oprette et testamente og det er notartestamente, vidnetestamente og nødtestamente.

Notartestamente

Et notartestamente, får man skrevet under på ved en notar i skifteretten og her kan man få en kopi af sit testamente registreret og gemt i centralregisteret for testamenter. Når der opstår dødsfald, er man sikker på at testamentet kommer frem til skifteretten, når der skal opgøres dødsbo.

Vidnetestamente

Et vidnetestamente, er når man selv vælger at skrive testamentet med eller uden hjælp fra en advokat, her er forskellen dog at man har vidne på når man underskriver testamentet. Vidnerne kan være venner eller naboer, men det må ikke være nogen som indgår i testamentet eller som kan have interesse i det. Vidnerne skal skrive under på at de var tilstede og at de er vidne på at du som skriver testamentet, er ved dine fulde fem. Et vidnetestamente vil ikke automatiske dukke op ved skifteretten, når der skal opgøres dødsbo, på samme måde som med et notartestamente, det er også nemmere at erklære et vidnetestamente ugyldigt i forhold til et notartestamente.

Nødtestamente

Nødtestamente kan oprettes hvis man kommer i en nødsituation og man ikke kan kontakte en advokat, en notar eller kan oprette et vidnetestamente. Nødtestamentet kan oprettes via en e-mail, sms eller andet elektronisk udstyr. Et nødtestamente er gyldig i 3 måneder efter nødsituationen er overstået og man fortsat er i live og ved sine fulde fem.

Vil i vide mere om hvad er der sker lige efter et dødsfald og hvordan at jeres familie bedst muligt kan overtage et dødsbo, læs mere her

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *