5 uundværlige tips til at finde drømmejobbet

05. januar 2018 JOB & KARRIERE 0
5 uundværlige tips til at finde drømmejobbet

Jagten på drømmejobbet er ikke altid ligetil. Måske er det svært at definere, hvad dit drømmejob helt præcist indeholder. Derudover kan der være mange om buddet, eller måske synes du ikke, at jobopslagene til drømmejobbet dukker op på de sædvanlige jobnetværksider. Der kan være mange grunde til, at du endnu ikke har landet drømmejobbet. Heldigvis er der nogle tips til, hvordan du øger chancerne til at finde drømmejobbet.

 

Fokuser din søgning

Først og fremmest er det vigtigt at du selv ved, hvad du søger. Finder du frem til, hvad du allerhelst ønsker, vil du også være meget mere præcis og konkret i din søgen – og dem, der hyrer, vil i større udstrækning kunne mærke din passion.

Derudover kan jobmarkedet være lidt af en jungle, og skyder man med løst krudt i alle retninger, kan det være svært at ramme rigtigt. I stedet kan det i nogle tilfælde anbefales, at du i stedet fokuserer på færre jobs og her bruger mere tid på at søge disse for at øge dine chancer. Dette skal selvfølgelig gøres, uden at du decideret begrænser dig selv. Det kan være konkrete virksomheder eller specifikke stillinger, du vil fokusere på.

 

Vær online

Det er ingen hemmelighed, at de sidste års udvikling har medført, at mere og mere sker online – og jobsøgningen er ingen undtagelse. Facebook og især Linkedin er vigtige at have opdateret med diverse relevante detaljer, da virksomheder, som du søger hos, både kan finde kandidater på disse platforme men også her kan tjekke folk, der har ansøgt et specifikt job.

 

Skil dig ud fra mængden

Selvom du har din egen individuelle baggrund med hensyn til uddannelse og erhvervserfaring, er det sjældent, at mulige kandidater til et job adskiller sig meget i forhold til mange af de andre ansøgere. Derfor er det vigtigt, at du adskiller dig og gør et ekstra indtryk på de områder, hvor det er muligt.

Et af disse steder er i selve ansøgningen, og når det kommer til dit CV. På nettet og diverse apps som eksempelvis Pinterest, har du rig mulighed for at finde inspiration til forskellige designs. Herved undgår du samme kedelige opstilling som alle andre har på deres CV og i ansøgningen, uden at det virker uprofessionelt. Det kan hjælpe til, at du i højere grad vil blive husket, fordi du har skilt dig ud på en positiv måde allerede fra start af.

 

Brug dit netværk

Et netværk er guld værd, men alligevel er det ikke alle, der formår at bruge sit netværk til det yderste. Venner, familie og bekendtes bekendte – disse kan alle være mulige veje til drømmejobbet, og det kan være en god idé at forhøre sig hos forskellige. Der er stor chance for, at i hvert fald et par stykker arbejder indenfor den virksomhed eller branche, som du interesserer dig for, eller kan give dig kontakt til en relevant person.

Dertil kommer det, at mange ofte er bedre stillet i jobkøen, når de henvender sig via en bekendt. På denne måde er man som jobsøgende ”godkendt” og den, der ansætter har mindre grund til at være nervøs.

 

Udnyt muligheden for at søge internt

Har du et job men søger nye udfordringer, skal du huske, at der i rigtig mange virksomheder er mulighed for at søge internt. Dette er en stor fordel, hvis du er glad for den virksomhed, du på nuværende tidspunkt arbejder i og ikke mindst virksomhedens kultur og ansatte.

Det er dog ikke alle job i virksomheden, der bliver slået op. Du kan derfor med fordel gå til en relevant chef og fortælle, hvor glad du er for at arbejde i virksomheden, men at du samtidigt godt kunne tænke dig større ansvar eller nye arbejdsopgaver. Det viser først og fremmest, at du allerhelst vil blive i samme virksomhed, hvis det er muligt, men også at du er ambitiøs og ønsker at udvikle dig – og for mange chefer er dette sød musik.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *