5 gadgets du ikke kan undvære til hjemmekontoret

5 gadgets du ikke kan undvære til hjemmekontoret

Flere og flere danskere får friheden af deres arbejdsplads til at arbejde hjemmefra et vist antal timer om måneden. Det er et vigtigt faktor for mange arbejdende. Det er en tillidserklæring fra mange arbejdsgivere, at give sine medarbejdere denne mulighed. Det giver langt mere frihed, ved at man kan finde en balance mellem arbejdet på kontoret og hjemme.

Arbejdsgiverens ansvar

Ifølge arbejdsmiljøloven har arbejdsgiveren ansvaret for, at arbejdsforholdene er sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarlige, hvor medarbejderen udfører arbejde for arbejdsgiveren. Arbejdsmiljøloven gælder også for distancearbejde med visse konkrete undtagelser. Det er dog vigtigt, at man som ansat også selv tager ansvar for sine forhold.

Der er kan forekomme mange gener ved at arbejde hjemmefra, hvis man ikke sidder ordentligt og passer på sin krop. Der er mange arbejdende, som ikke er vant til at arbejde hjemmefra og derfor ikke har det udstyr det kræver. På arbejdspladsen har man måske gode stole, justerbare borde og to skærme, men hvad med hjemmefra. De fleste er sendt hjem til uhensigtsmæssige arejdsstillinger ved spiseborde og stole, der ikke kan indstilles og pc’er eller bærbare, som ikke er egnet til en fuld dags arbejde.

Konsekvenserne ved dårlige forhold

Lad os sige det ret kontant: Din ryg, nakke, din muskulatur og dit skelet er i fare, hvis ikke du passer på foran din nye arbejdsstation i hjemmet. Heldigvis findes der flere udbydere på markedet der tilbyder hjælpemidler, som kan være gavnlinge for folk, med meget kontorarbejde, Hafaro.dk er den ene. Variantion er nøglen til at forebygge smerter og gener. Selv ved en arbejdsplads med en alt for lav bærbar ved spisebordet kan du gøre meget for at forebygge smerter og gener i nakke, skuldre og ryg. Det handler om at variere sine arbejdsstillinger og holde mikropauser. Her er et udvalg af de produkter Hafaro tilbyder, som kan være behjælplige:

Håndledsstøtte
En håndledsstøtte med kobbertråde kan være utrolig god, hvis man bruger mange timer foran tastaturet. Det beskytter særligt mod overbelastningsskader og betændelse. På den måde reducerer man ømme, stive led og muskler.

Massagebold
Invester i en massagebold med kulde, som man kan bruge på anspændte områder. Når man sidder mange timer ned, koncentreret foran computeren, får man nemt spændinger og ømme muskler ved nakke og skuldrer. Det kan være en god ide med daglig opløsning af nakke og skudrer.

Varmeplaster
som skrevet oplever rigtigt mange hjemmearbejdende smerter i ryggen, da de arbejder under dårlige forhold, som giver en dårlig holdning. Et varmeplaster til ryg og lænd er super god imens og efter en lang arbejdsdag. Et varmeplaster kan have helt op til 12 timers effekt, og kan derfor sagten hjælpe en igennem en hel arbejdsdag i kontorstolen.

Styrk musklerne
Det kan være en en kæmpe fordel at træne de muskler som er særligt bealstede ved kontorarbejde. Det er den måde man bedst forebygger ømhed og decideret skader og smerter ved at side ned i mange timer. Til det kan man foreksempel benytte en træningsbold med stabilitetsring og modstandsbold. Det giver også en en skærmpause, hvis man gør det i løbet af dagen. Men der findes også mange andre muligheder.

Holdningskorrigerende vest
En holdningskorrigerende vest kan på samme måde styrke lænden og kropsholdningen. Den sætter fokus på de dårlige siddevaner og den slappe kropsholdning. Man kan sagtens bære den igennem en helt normal dag, inden under sit almindelige tøj.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *