3 tips til at få mere selvtillid på din næste date

23. april 2019 Tips 0

Vinteren er stort set overstået (men man ved jo aldrig helt med det danske vejr). Men forårets indtog betyder også kærlighed i luften.

Det er videnskabeligt bevist, at sol og varme skaber en øget sexlysten hos mennesker. Og, hvis du er på jagt efter drømmekæresten eller bare vil sondere markedet, er tiden nu en god tid at gå på dates og møde nye mulige partnere.

Men, hvis du er en af mange, som undgår at gå på for mange dates grundet dårligt selvværd, er her tre mulige løsninger på dine problemer.

Med disse tips, kan du med ret ryg og høj selvtillid gå på din næste date, uden at skulle bruge alt din energi på at tænke, hvad din date tænker om dig, men i stedet bruge dine kræfter på at lære hinanden at kende.

1.      Få styr på din indre kritiker

Du skal ikke tro på alt, hvad du tænker!

Kender du det, at du tænker tilbage på weekendens fest. Du faldt endelig i snak med en sød dreng, som du klikkede rigtig godt med. Og nu, fire dage senere, kører de samme tanker i ring i dit hoved:

”hvorfor gør jeg det altid akavet…”

”jeg kan ALDRIG finde ud af at holde en samtale kørende uden at dumme mig…”

Men, det behøver ikke være sådan at dine tanker og tankemønstre er negative om dig selv. Der er strategier for at skabe positive og selvtillidsskabende tanker om sig selv.

  • Skriv tankerne ned. Dette hjælper til at få dine tanker lidt på afstand.
  • Læg mærke til definitive ord. F.eks. ord som ”altid”, ”aldrig”, ”ingen” og mange andre ord, som er meget firkantede, og ikke giver plads til nuancer
  • Find nuancerne: Kig nu på dine tanker, og læg mærke til om du reelt er enig i dine nedskrevne tanker.

Hvis du har brug mange definitive ord, skal du i dybden undersøge om det virkelig er sandt. Kan det passe at du ALTID dummer dig og siger noget akavet? Formentlig ikke! Find situationer, hvor du har gjort det modsatte – de findes.

Med denne metode vil du hurtigt kunne få vendt dit tankemønster til din fordel, og begynde at se muligheder frem for begrænsninger.

2.      Spørg altid dig selv: ”hvad er det slemmeste, der kan ske”?

Dårlig selvtillid har det med at være selvforstærkende. Hvis en negativ tanke har ramt, er der ikke langt til den næste. Og, hvis dine negative tanker løber løbsk, er det om at få dem stoppet – for lige nu er det UDELUKKENDE inde i dit eget hoved det er negativt. Det kan lede til nervøsitet og usikkerhed, og er sjældent en rar situation.

Tricket er her at spørge dig selv: ”hvad er det værste, der kan ske?”

Det værste kan være at du falder over dine snørebånd og vælter ind i din date, eller det kan være du tænker at værste er pinlig tavshed… Spørg nu: ”hvad er chancen for at det sker?”

I de fleste tilfælde er chancerne forsvindende små, men risikoen er der.

Derfor skal du slutteligt tænke: ”hvis alle disse worst-case-scenarios, mod al forventning skulle ske, hvilken betydning har det så for mig?

Svaret er: intet. Du dør formentlig ikke af det, og hvis du formår at få styr på din indre kritiker, vil du hurtigt, med disse tricks i baghånden få styr på dine tanker. Derfor vil du også have det meget mere behageligt i alle situationer, som du førhen har følt var usikre og risikobetingede.

3.      Motion – motion giver selvtillid og et klart hoved

Når du bruger din krop til fysiske udfoldelser, vil du automatisk give dine tanker ro. Samtidig giver du din hjerne et skud endorfiner, som får dig til at slappe af og en rar fornemmelse i hele kroppen.

Samtidig kan det også give dig et skud selvtillid, hvis du har fysiske utilpasheder med din krop, som rigtig, rigtig mange mennesker døjer med.

Ekstra tip til din selvtillid

Som med motion og kroppen, er det meget naturligt at folk har visse ting ved dem selv, som de føler sig usikre på. Motion kan hjælpe på mange af disse ting, men der er visse ting som du ikke selv kan gøre det store ved. For mange kan tandlaegen.dk, give rådgivning og hjælp over hele landet, hvis det er dit unikke, smukke smil, som er din største usikkerhedsfaktor.

For, et stort smil udstråler selvsikkerhed, og et smil giver selvtillid.

Med alle disse råd, er vi sikre på at du kan genfinde selvtilliden og begive dig ud på et eventyr for livet, som det er at finde den eneste ene.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *