Guide til at flytte sammen
Når kærestepar flytter sammen kan der let opstå nogle små problemer, som potentielt kan udvikle sig til konflikter, men sådan skal det selvfølgelig ikke være. Derfor kan du i denne artikel få nogle gode tips til, hvordan dig og din kæreste kan flytte sammen så gnidningsfrit som muligt. Det er en stor beslutning at flytte fra sin egen lejlighed for at flytte sammen med sin kæreste, da mange knytter et stærkt bånd til deres nuværende lejlighed. Derudover kan det også være en kompliceret og dyr omgang for jer begge, men her i artiklen får du nogle tips, der gør det hele lidt lettere.
Spar penge på flytningen
Som nævnt kan det hurtigt blive dyrt at flytte sammen. Vælger I eksempelvis en flyttemand kommer I til at bruge rigtigt mange penge. Derfor bør I, i stedet for at vælge en traditionel flyttemand, vælge at leje en flytteboks. En flytteboks er ny og anderledes måde at flytte på, som både er billig og praktisk. Depotvirksomheden Boxit tilbyder løsningen Flyttebox, hvor de leverer en flytteboks til din nuværende adresse og fragter den til den nye, når du har pakket. Du har desuden muligheden for at få leveret flytteboksen på din adresse flere uger før flyttedatoen, så du kan pakke ud i ro og mag, som det passer dig. Derudover får du også lov at beholde boksen i flere uger efter, du er flyttet ind, så I sammen har god tid til at finde ud af, hvordan jeres fælles hjem skal indrettes. Så skal I ikke leve blandt flyttekasser. Apropos flyttekasser: husk at investere i nogle gode, så du beskytter dine ejendele bedst muligt.
Du kan læse mere om Flytteboks her.
Er der ikke plads til alle jeres ting?
Sådan er det ofte, når to mennesker flytter sammen. Der er ikke plads til det hele, og derfor er en flytning en mulighed for at skille sig af med de ting, du ikke længere har brug for. Der vil dog altid være noget, som du ikke kan/vil smide ud, og derfor kan du med fordel leje en depotrum. Hos Boxit kan du få depotrum i mange forskellige størrelser, så du kun betaler for den plads, som du har behov for.
Lav klare aftaler
Et af de hyppigste problemer, der opstår ved sammenflytning mellem kærestepar er, at man rager uklar med hinanden på grund af, at der ikke har været enighed om jeres fælles regler. Med regelsæt menes det selvfølgelig ikke, at disse regler skal følges slavisk. Det er bare en god idé at finde sig nogle standpunkter, som begge parter er enige om.
Reglerne vil typisk omhandle de kedelige huslige pligter, som for eksempel rengøring, opvask, tøjvask og lignende. Eksempler på regler til disse områder kunne eventuelt være:
– Der skal vaskes op efter brug af køkkenudstyr
– Man skiftes til at støvsuge hver weekend
– Tøjvask ordnes skiftevis
Som nævnt skal regler af denne type ikke nødvendigvis følges slavisk, da man også skal have lov til at kunne tage en offday en gang i mellem. Det kan også føre til skænderier, hvis disse ikke udføres. Det vigtigste er dog, at man behandler hinanden med respekt og godt kan tage en tørn, hvis ens partner har en dårlig dag.
Diskuter et fælles madkort
Et klassisk dilemma for par, som flytter sammen, er, om de skal have et fælles madbudget. Med et fælles madbudget overfører begge parter et bestemt beløb over på et kort, som så bruges til at købe al mad. Problemet med et fælles madbudget er bare, hvis den ene part bruger markant flere penge end den anden. Her kan nærighedens grumme ansigt godt komme til at vise sig frem.
Har I meget ens madvaner, så kan I komme til at spare mange penge på at købe jeres madvarer sammen. Er den ene partner derimod glad for dyre og økologiske varer, mens den anden helst vil have varerne så billigt som muligt, kan det måske blive problematisk.
Brug eventuelt den første måned eller to med et separat madbudget, og vurder derefter, om jeres madforbrug passer godt sammen. Spiser I ofte sammen, er det uden tvivl nemmest og billigst, hvis I blot kører madbudgettet over en fælles konto.
Giv hinanden plads
Uanset om I flytter sammen i en af jeres nuværende lejligheder, eller om I har fundet en ny lejlighed sammen, så er det en stor ting at flytte sammen med sin kæreste. Det kan godt tage et stykke tid at vende sig til den nye situation, og derfor kan det være en god idé at give sin partner lidt plads til at være sig selv i den første tid.
I har måske ikke været sammen dag og nat i længere perioder før, men sådan bliver jeres hverdag fra nu af. Det er selvfølgelig en skøn ting, at I nu kan nyde hinanden hele tiden, og det skal nok også blive dejligt for jer, men husk, at det kan tage lidt tid at falde ordenligt på plads.
Lav en fælles budgetkonto
En af de største fordele ved at bo sammen med sin kæreste er, at man nu kan deles om mange af de månedlige udgifter. Den smarteste måde at gøre det på er ved at lave en fælleskonto, som I begge to indbetaler et fast beløb til.
Det faste månedlige beløb finder I ved at lave en samlet oversigt over jeres årlige faste omkostninger. Dette beløb deler i op i tolv, og på den led slipper I for at skulle stå overfor nogle store uforudsete regninger. Nogle af de ting, som kan høre under en budgetkonto, er:
– Licens
– TV-pakke
– Forsikring
– Internet
– Mobilregning
– El-, varme- og vandregning
– Evt. fitness, Netflix abonnement eller lignende.
I kan eventuelt få hjælp af jeres bank til at lave jeres budgetkonto, så regningerne automatisk bliver trukket herfra.